DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 16.02.2018 12:08:20 

Letka Jehnědí

rok 2009 + slet 2009

           

 

10.10.09 zvláštní datum na jednu oslavu p. Pavla Majznera :

        

        

         

        

      

 


 

 5.září 2009 obloha je tmavá  , vítr fouká obrovskou rychlostí a sílou v nárazech

 dosahuje rychlosti až 17 m/s , dle odborné letecké terminologie funí tak , že i ptáci choděj pěšky. Také teploměr se červená nad údajem, který se dá na něm přečíst , většina lidí se zahřívá cvakáním zubů a popřípadně  kabátkem na tři písmena ( RUM) . Okolo 10 hodiny vítr přivane prvního pilota dlouho to vypadá, že je nejen první ale i poslední . Zhruba tak ve 12 hodin se dokonce přežene dešťová přeháňka , ale jak rychle začala tak také skončila , kamarád prohlásil , že je to proto , že je taková zima a déšť už zmrznul a bude chumelit . Jeho předpověď se nepotvrdila, nakonec se přece jen se vítr trochu uklidnil a na pár okamžiků se ukázalo i sluníčko .

 Přez nepříjemné počasí začal ve 14 hodin program u klubu začala svou produkci dechová hudba Bekras a na ploše se postupně začala představovat ultralehká letadla a modely . Výjmenovat všechny by bylo na dlouho ale nedá mi a musím se zmínit o p. Češkovi který z dvouplošníkem zálétal nádhernou ukázku akrobacie a za další předvedl jak jeho model zvládá vlekání,  modelem který byl na druhém konci lanka byl větroň orlík . Mezitím začala po ploše rolovat Lambada pilotovaná p. Faltusem k jeho letové ukázce není co dodat byla předvedená na jedničku jako všechna další čísla programu , jedním z jeho bodů bylo také předvádění Bleriota který se zrodil v dílně nadšence p. Fikejze . Touto dobou se v prostoru pole začala připravovat pyrotechnika , pro dokreslení leteckého souboje Létajícího cirkusu Martina Kindernaye na který všichni s napětím čekali . Vystoupení se o nějakou chvíli opozdilo, ale u hangáru je představena replika historického letadla Anttoinett z roku 1910 tuto krásku sestrojil p. Pavel Majzner pomocí žebříku se dostane do výše sedačky a roztočí motor , bohužel pro nepříznivý vítr pouze před hangárem .  

Po motorové ukázce se na ploše snesou  z nebe dvě nádherná letadla jako-by byla z jiné doby ze začátku minulého století, jedním byl camel ( za zmínku stojí že i toto letadlo se stavělo na našem letišti v minulém roce ) pilotem byl p. Škarytka a nádherně červený Fokker Dr.1 ( Dreidecker - trojplošník )  vedený p. Jirzákem  . Obě letadla jsou okamžitě doplněna palivem a hlavně znovu naládovány střelivem pro další souboj na obloze do každého zásobníku se vejde 60 OSTRÝCH . Po krátké operativní poradě je dohodnutý scénář vystoupení , na plochu vyrazí modrá bugatka  řízená p. Majznerem a vyzívá pilota camela k závodům na ploše . Chvíli se zdá zdá, že je první letadlo a pak zase automobil a nakonec letoun  vyráží do vzduchu, tam automobil za ním nemůže , nemá křídla . 

Krátký moment se na obloze neděje nic , aby se diváci mohli trochu nadechnout a pak začíná letecký souboj, nad kterým se tají dech. Camel vyráží od lesa nad plochu pole a v závěsu za ním se drží Fokker když , pilot zadního letounu zamíří ozývá se okamžitě palba kulometu . Honička letadel pokračuje , po zásahu první letoun zamířil k ploše z jeho motoru se kouří a vynechává, všichni diváci nabívají dojmu, že byl určitě zasažen. Ale jako  zázrakem se letadlo opět vydává do dalšího kola vzdušného souboje . První nálet nad pole a vybuchují bomby jedna za druhou . Piloti prolétají ohnivými jazyky, které šlehají vysoko skoro až k letadlům . Vybuchne poslední puma a je vystřelena poslední dávka se samopalu na letadle a končí nádherné vystoupení cirkusu , divaci představení hodnotí obrovským aplausem, obě letadla sedají na plochu k fotografování a obdivování .

Vše se v tuto chvíli přesunuje do hangáru , kde je zábava v plném proudu a všichni ještě čekají na jeden z posledním bodů programu - na obrovský ohňostroj . Ten je odpálen v dobu ,kdy je černá tma aby dojem byl co nejlepší na konci letiště vybuchují nejdříve nádherné gejzíry a posléze i světlice . Diváci se z plochy opět přesunují do prostoru hangáru a do pozdních ranních hodin zde pokračuje bujará hangárpárty .

        

         

        

        

         

        

         

       

       

       

         

         

       

         

        

        

        

       

         

       

       

      

        

      

       

       

      

   

 

 

 

 


 

 14.8. od odpoledních hodina na letišti probíhala velká oslava 30 tého výročí  20 tých narozenin  p. Jirouška do pozdních večerních hodin a nebo do brzkých ranních hodin probíhala bujará oslava , při které se každý snažil pomoci Radkovi likvidovat zásoby, které na letiště dovezl ( aby se nemusely zase nakládat do auta a odvážet domů  )

         

 

   

    

     

     

     

     

     

    

     

    

     

    

      

     

    

     


 

  Dne 13.6.  se na letišti konalo Model show, bohužel pro nepřízeň počásí tato akce byla méně navštívena veřejností, zučastnili se spíše skalní nadšenci  , byl velký vítr který nedovoloval moc ukázat modely v letu a tak se malé ukázky konaly spíš v hangáru .

 

       

        

 

 

 


 

 

 

15.5.2009   dodatečná oslava narozenin p. Majznera, vše nejlepší do dalších roků   

          

            

      

      

 

 
      
 
      
 
 
 
 
      
 
 
 
 
      
 
 
      
 
 
 
 
     
 
      
 
      

       

 


 

 

9.5.2009

 Mistrovství České republiky termických větroňů kategorie RC V2
 s mezinárodní účastí
.

       

      

      

       

      

      

     

      

      

      

     

            

      

  Prvky baletu p.Kadlece a dva tři, dva dva tři , vypadá to jako mazurka

     

      

      

      

       

      

      

      

 Mrkvové zátiší , příprava na Mrkev párty , budu mít zrak jako orel .

      

      

       

      

      

        

      

        

                                                                                                                                                                                          Odpočinek v klubu .

      

  Začínají formule. Nerušit !!     Vyhlášení vítězů v družstvech ,             nejlepší junior                    mistr republiky  

       

       

     Losování tomboly               To nejsou loupežníci, pouze rozdělování výhry za nejlepší tip na vítěze .

      

 Část výhry Tomáše Kadlece , seznamovací let .

      

 

       

 


 

Další tréning probíhal 11.dubna

    

     

    

    

                                                   

 


 

 

 

Na ploše  se už konečně probudilo Jaro

5. dubna první jarní létání .

     

 

    

 


  Ples 2009

     

    

   

Malá rychlá ukázka ze sobotního plesu, další foto 

 


 

 

24.ledna 2009 v klubovně na letišti byla nainstalována kamna , po celém baráku je rozvod topení

a na každém pokoji pod oknem přibyly radiátory. 

 

Rozpis jízdního řádu autobusů na ples

 

 

 

Příprava plesu , uklid sálu, sraz v Českých Heřmanicích

6. února v 17.°°

   

 

  Pozvánka na členskou schůzi dne 9. ledna 2009 od 18.°° hod , program :  PLES !!!

                  Účast všech členů nutná !!

 

Vítáme Vás v Novém roce 2009

 

 

 

 

 

 


 

var imgBase = 'http://87.249.139.140//GetImage.cgi'; var imgTime = '60000'; var imgCount = '0'; setInterval(function() { $('#kamera').attr('src', imgBase + '?refresh=' + (imgCount++)); }, imgTime);
Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...